Idétorka

2011-04-29  ♥ 12:03:18 / 2 har kommenterat

Här hemma är det lika torrt på ideér som det är torrt i Sahara.
Ska baka en tårta till imorgon men jag har ingen inspiration! Det snurrar runt en massa saker i huvudet men inget vettigt just för tillfället.
Ska försöka slänga ihop en design till i eftermiddag. Jag gjorde iallafall blommor igår, för första gången i flowerpaste. Jag tycker det är riktigt svårt att göra snygga blommor, skulle vilja gå en kurs i det.
Självklart såg jag att det fanns en sådan kurs hos kakburken.se, men tyvärr redan fullbokad :(

Slänger upp en bild på min systers födelsedagstårta, så lär det väl komma upp nya bilder imorgon, om idétorkan släpper någon gång.







Födelsedagstårtor  ♥  Upp?



Ahlgrens bilar

2011-04-26  ♥ 09:07:02 / 0 har kommenterat

Det var den här tårtan som gjorde att jag fick min första beställning.







Barntårtor  ♥  Upp?



Tårtbak...igen!

2011-04-24  ♥ 11:17:55 / 2 har kommenterat

Min sambos arbetskompis son fyller 5 år och dagen till ära hade han beställt en Ahlgrens bilar tårta av mig. Tårtbaket startade jag igår med att baka tårtbottnar och göra Ahlgrens bilarfluff och dumlemousse. Dumlemoussen blev av någon konstig anledning misslyckad så det var bara att åka iväg och köpa mer dumle och börja om, klockan halv tolv igår kväll :S

Jag började den här dagen tidigt med att sätta ihop tårtan och dekorera den. Klockan sju imorse gick jag upp och klockan tio var jag klar. Allt tar ju sin lilla tid!
De har iallafall hämtat tårtan nu och jag hoppas verkligen att han blir nöjd med sin bilartårta!

Här kommer två bilder på mästerverket :D







Barntårtor  ♥  Upp?



Min första...

2011-04-21  ♥ 13:21:32 / 1 har kommenterat

Den allra första tårtan jag gjorde var för tre år sedan, när jag och min sambo fyllde 23 år.
Det var absolut inget speciellt med den, men det var då det började.
Jag har ju alltid älskat att baka, det har jag gjort ända sedan jag var liten. Jag kommer ihåg att jag alltid satt i diskhon hemma hos mormor och hjälpte henne att baka. Det måste vara från henne jag har fått mina bakargener :D Hon bakar världens godaste kakor!

Hur som helst så kom jag på hur fantastiskt roligt det är att göra tårtor och efter tre säsonger av Cake boss och diverse andra sådana program så hade jag fått hur mycket inspiration som helst.

Här bjuder jag iallafall på en bild på den första tårtan och en bild på mig, ca. två år gammal sittandes i mormors diskho.








Övriga tårtor  ♥  Upp?



Körslaget tårta

2011-04-19  ♥ 11:10:00 / 0 har kommenterat

Här kommer en bild på körslaget tårtan, som lovat.





Högtidstårtor  ♥  Upp?



Hipp hurra....

2011-04-18  ♥ 12:43:09 / 0 har kommenterat
För idag är det min födelsedag!
Dagen till ära skall jag väl baka, för ovanlighetens skull :D
Det blir rulltårta och brownies tror jag. Något som inte är så krångligt iallafall, är rätt så trött efter gårdagens bak. För alla er som inte vet gjorde jag en tårta till Team Gabriel för att hylla dom, sen var det ju även Gabriels födelsedag så det passade ju perfekt! (Bilder kommer lite senare).

Ska försöka hinna med att sätta mig ner och lägga upp lite bilder på mina andra tårtor snart och så ska min sambos snälla syster hjälpa mig att fixa till bloggen lite, den är ju inte så snygg just nu.

Nu blir det till att börja baka innan jag får främmande ikväll...



Allmänt  ♥  Upp?



Jag som sa att jag aldrig skulle skaffa en blogg!!

2011-04-12  ♥ 21:47:13 / 0 har kommenterat
Har suttit och funderat några dagar på att börja blogga. Jag som sa att jag aldrig skulle göra det och nu sitter jag här ändå.
En av anledningarna är väl att jag sitter med tankar om att kanske starta ett eget företag. Vill så gärna öppna ett konditori/tårtbutik. Så nu ska jag försöka göra reklam för mig själv.
Därför kommer ni få läsa väldigt många inlägg som handlar om bakning och allt däromkring.

Sen kommer det nog vara ett och annat inlägg som handlar om barn. Har ju nyligen blivit mamma till världens mest underbara dotter, Cassandra. Det var i och för sig 8 månader sen (gud vad tiden går fort).
Det är utan tvekan det bästa som har hänt mig, näst efter min sambo Christoffer förstås :)

Nähä, nu blir det lite fruktsallad innan man ska göra sig redo för sängen, God natt!



Allmänt  ♥  Upp?




RSS 2.0